Konferencija Future is now

U subotu 18. Novembra 2017. na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Održala se konferencija Future is now u organizaciji Ekof Media grupe. Ova konferencija otvorena je za sve koji bi želeli da se informišu o aktuelnim tehnologijama i metodama u modernom okruženju najvećih kompanija u zemlji i regionu. Posebno je značalna za mlade studente koji se pripremaju da zakorače na tržiše rada.

Neke od tema ovogodišnje konferencije su bile:

  • Veštine uspešnog preduzetnika – Put do uspeha u Srbiji;
  • Četvrta tehnološka revolucija. Kako IT menja naše živote iz dana u dan?;
  • Marketing i korporativne komunikacije u dobu digitalne revolucije;
  • Korporativna kultura u uspešnim kompanijama i primeri savremenog talent menadžmenta.

Dva predstavnika ESTIEM-a posetila su ovu konferenciju – potpredsednik za finansije Boško Vrebalov i potpredsednica za aktivnosti Nevena Davosir.

Konferencija se sastojala iz četiri panel diskusije koje su bile raspoređene po gore navedenim temama.

Učesnici u panel disusijama su bili ljudi iz privrede, zaposleni, top menadžeri ili predstavnici značajnih kompanija i najvećih kompanija u Srbiji.

Predstavljeni govornici su u panel diskusijama pružili publici značajne informacije iz sveta business-a. Opisali su  nam probleme i izazove sa kojima su se oni susretali u započinjanju svog posla i karijere. Takođe podelili su savete za dobar način rada, koji su  bazirani na praksi konkretnih pozicija koje imaju u reprezantativnim kompanijama.

Nakon svake panel diskusije imali smo prilike da postavljamo pitanja i direktno se uključimo u temu. Ovo je omogućilo još bolji kontakt sa predavačima i mateirjom i na neki način uključilo studente u tematiku iz privrede.

Posle predavanja imali smo prilike da upoznamo organizatore ove uspešne konferencije na koktel party-ju. U neformalnom razgovoru podelili smo utiske i savete i otvorili vrata za potencijalnu saradnju.

Konferencija je bilo izuzetno zanimljiva i korisna   i nadamo se da ćemo sledeće godine ponovo biti privilegovani da budemo deo jednog ovakvog događaja, unapredimo znanje i održavamo saradnju.

 

Nevena Davosir

Potpredsednica za aktivnosti

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *