InHighESTIEM-MilicaTrajkovic

Zdravo svima! Moje ime je Milica Traković i ponosni sam član ESTIEMa još od daleke 2009. godine. Kada sa ove distance razmislim, mogu slobodno da kažem da sam imala sreće da upoznam „iskusne“ ESTIEM-ovce već na prvoj godini studija, koji su mi približili ESTIEM i na primerima pokazali zbog čega je važno angažovati se u studentskoj organizaciji.

Tokom studija nizala su se nacionalna i međunarodna takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja FTN Challenge, Menadžerijade, Case Study Shows, PRilika… Uz takmičenja, učestvovala sam u rastu ESTIEM LG Novi Sad – u početku kao deo timova, a kasnije i kao lider na pozicijama potpredsednika za odnose sa javnošću i vođa organizacionog tima projekta Europe 3D Vojvodina. Pored praktičnog znanja i iskustva koje sam stekla, najvrednije što nosim iz ovog perioda su poznanstva sa fantastičnim kolegama sa fakulteta u regionu, sa kojima i danas poslovno sarađujem.

Takmičenja i interesovanja van okvira fakulteta su mi pomogli da ostvarim jedan od postavljenih ciljeva: praksa u internacionalnoj kompaniji pre završetka studija. Prva velika kompanija za koju sam radila bio je NIS Gasprom Neft, nakon čega je usledilo angažovanje u konsultantskoj kući Adižes i pivari Carlsberg. Rad u industriji je nešto potpuno drugačije i od fakuleta i od takmičenja. Ove prakse su mi pomogle da shvatim da želim da radim u poljoprivredi – industriji koja je od vitalne važnosti za kako za našu zemlju, tako i za globalnu ekonomiju. Nakon toga, sve je postalo mnogo lakše. Intervjui za posao su se nizali i ja sam se pre završetka master studija zaposlila u novoosnovanom Institutu BioSens koji se bavi primenom informaciono-komunikacionih tehnologija u poljoprivredi. Radim u sektoru za razvoj poslovanja (engl. Business Development) u oblasti međunarodnih projekata, kao i na pronalaženju novih partnera i osnaživanju veza sa već postojećim.

IIM i ESTIEM su odlična baza iz koje možete preuzeti način razmišljanja i način analize problema, a holistički pristup koji se neguje na našem Departmanu će vam olakšati rešavanje poslovnih problema na koje naiđete!

Na samom kraju ću vas podsetiti na Aristotelovu izreku: „Obrazovanje uma bez obrazovanja srca nije obrazovanje.“ Radite na sebi i ne zaborvite da pomognete i drugima u napretku!

Mnogo sreće u radu!

Milica

One thought on “InHighESTIEM-MilicaTrajkovic

  1. I am really astounded using your crafting abilities together with with the shape on your weblog. Is this fact a new paid for subject matter as well as did you personalize it all by yourself? Regardless remain within the quality writing, it is actually unheard of to see a pleasant blog like this one today cheap hosting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *